Hoppa till huvudinnehåll

Sjukvårdsministern och ministern för civilt försvar besöker blodcentralen i Odenplan i Stockholm

Publicerad

Imorgon, tisdagen den 25 april, besöker sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, blodcentralen i Odenplan i Stockholm. Syftet är att lära mer om verksamheten och om hur antalet blodgivare kan bli fler. Under medietiden kommer sjukvårdsministern att presentera en nyhet som är relaterad till tillgången till blod och blodkomponenter.

I Sverige behövs i snitt en blodpåse i minuten. Tillgången på blod och blodkomponenter är av stor betydelse för hälso- och sjukvården både vid händelser med många svårt skadade och vid planerade behandlingar, till exempel avseende cancer. Andelen aktiva blodgivare i befolkningen är avgörande för att ha en säker tillgång till blod och blodkomponenter, men i Sverige är det bara cirka 2–3 procent av befolkningen som är aktiva blodgivare.

I Sverige finns 26 blodverksamheter fördelade över sex sjukvårdsregioner. Tisdagen den 25 april besöker sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, blodcentralen i Odenplan i Stockholm. Syftet är att lära mer om verksamheten och ta del av personalens erfarenheter.

Tid för media finns kl. 8.30.

För mer information om besöket, intervjuförfrågningar och anmälan, kontakta pressekreterare Joel Apelthun.

Presskontakt

Joel Apelthun
Pressekreterare hos sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 93 94
e-post till Joel Apelthun
Tom Samuelsson
Pressekreterare hos minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...