Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny rektor vid Göteborgs universitet

Publicerad

I dag har regeringen beslutat att anställa Malin Broberg som rektor vid Göteborgs universitet. Hon tillträder den 1 juli 2023.

– Jag vill önska Malin Broberg ett stort lycka till i arbetet som rektor vid Göteborgs universitet. Med sin gedigna akademiska bakgrund inom psykologi samt erfarenhet av ledningsuppdrag har hon goda förutsättningar att utföra sitt kommande rektorsuppdrag på ett utmärkt sätt, säger utbildningsminister Mats Persson.

Malin Broberg är professor i psykologi vid Göteborgs universitet sedan 2013 och sedan 2018 är hon dekan vid universitetets samhällsvetenskapliga fakultet. Malin Broberg har också medverkat i ett stort antal publikationer inom psykologi. Hon är utbildad leg. psykolog vid Umeå universitet och har klinisk bakgrund från barn- och ungdomshabilitering.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund