Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny rektor vid Karlstads universitet

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att anställa Jerker Moodysson som rektor vid Karlstads universitet. Han påbörjar sin anställning den 1 augusti 2023.

- Jag vill önska Jerker Moodysson ett stort lycka till i arbetet som rektor vid Karlstads universitet. Med sin långa och gedigna erfarenhet inom sektorn är han väl lämpad för uppdraget, säger utbildningsminister Mats Persson. 

Jerker Moodysson är sedan 2016 dekan och VD vid Internationella Handelshögskolan vid Högskolan i Jönköping. Han är disputerad i ekonomisk geografi vid Lunds universitet och blev 2015 professor vid universitetet. Under perioden 2011–2016 var han akademisk ledare och biträdande föreståndare vid Centrum för Innovationsforskning vid Lunds universitet.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund