Hoppa till huvudinnehåll

Pressträff i Luleå med USA:s utrikesminister Antony Blinken

Publicerad

Tisdag den 30 maj besöker USA:s utrikesminister Antony Blinken Sverige. Under besökets första dag hålls ett möte mellan utrikesminister Blinken, statsminister Ulf Kristersson och utrikesminister Tobias Billström på F 21 i Luleå. Efter mötet hålls en pressträff.

Tid:
Plats: Pressträffen sker på plats på Försvarsmakten Norrbottens flygflottilj F 21, Kallaxheden, Luleå. Samling för media senast kl. 17.45 vid Kallaxvägen 190 vid BDX Företagen, se länk till karta under genvägar. Därifrån går sedan en buss till F 21. Det kommer även gå att se pressträffen live och i efterhand på regeringen.se. Risk för begränsad mobil bandbredd.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast måndag 29 maj kl. 10.00 via e-post till Jonathan Svensson, se presskontakt. Deltagande sker i mån av plats och kräver svenskt medborgarskap för svenska journalister och beviljad RfV (Request for Visit) för utländska journalister, se informationsruta.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Presskontakt

Jonathan Svensson
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
e-post till Jonathan Svensson
Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg
Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt
Jesper Sundström
Presskontakt Försvarsmakten F 21
Telefon 0706562607
Mobil 0706562607
e-post till Jesper Sundström

Information om medieackreditering

Föranmälan för journalister ska innehålla; personnummer, fullständigt namn, redaktion, funktion och kopia på press-id. Frilansande journalister ska även bifoga kopia på uppdrag från ansvarig utgivare eller motsvarande.

För journalister med utländskt medborgarskap krävs därutöver en beviljad RfV (Request for Visit). Utan beviljad RfV tillåts inte inträde in på området där pressträffen hålls.

Ifylld ansökan för RfV skickas till HKV OPS J3 Tillstånd via e-post [email protected]. Vid inpassering behöver identiteten kunna styrkas med pass.

Genvägar

Öppna e-postmeddelandet i webbläsaren om du har problem att nå länkarna.

Laddar...