Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Ny hovrättspresident i Svea hovrätt

Publicerad

Regeringen har i dag utnämnt riksåklagaren Petra Lundh till hovrättspresident i Svea hovrätt.

Petra Lundh är sedan 2018 riksåklagare och chef för Åklagarmyndigheten. Närmast dessförinnan var hon lagman i Södertörns tingsrätt. Hon har mångårig erfarenhet som chefsrådman i Stockholms tingsrätt samt som hovrättsråd och vice ordförande i Svea hovrätt. Hon har även arbetat vid Justitiedepartementets straffrättsenhet och haft ett flertal uppdrag som särskild utredare i statliga utredningar, företrädesvis inom straffrättens område. 

Petra Lundh tillträder som hovrättspresident i Svea hovrätt den 1 september 2023.

Presskontakt

Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide
Laddar...