Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Innovation och samarbete för ett levande kulturliv i hela landet

Publicerad

Tisdagen den 22 augusti besöker kulturminister Parisa Liljestrand Sveriges fritids- och kulturchefsförenings årskonferens i Helsingborg. Konferensens tema är innovation och samarbete.

– Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet och Sveriges kommuners och regioners insatser är mycket viktiga för att skapa ett levande och vitalt kulturliv i hela landet. En god samverkan mellan stat, regioner och kommuner är en avgörande förutsättning för att nå våra nationella mål, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Kulturministern håller ett inledningsanförande och deltar i ett samtal kring den regionala och lokala kulturens förutsättningar. Samtalet kommer även ägnas åt de satsningar som regeringen gör för att stärka och stötta kulturlivet i hela landet. 

Sveriges fritids- och kulturchefsförening

Sveriges fritids- och kulturchefsförening, SFK, är en intresseorganisation för chefer inom kommunal fritids- och kultursektor. SFK samlar cirka 390 personer som representerar drygt 190 kommuner i Sverige.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1127819
e-post till Sara E. Persson