Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Erik Slottner håller pressbriefing mot bakgrund av det förhöjda säkerhetslägets inverkan på kommuner och regioner

Publicerad

Fredagen den 11 augusti klockan 10.30 bjuder civilminister Erik Slottner in till pressbriefing efter ett samtal med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Vid pressbriefingen informerar civilministern och Anders Henriksson, ordförande i SKR, om hur den senaste tidens händelser påverkar kommuner och regioner.

Tid:
Plats: Plats: Digitalt och på plats i Bella, kvarteret Björnen. Entré via Rödbodgatan 6. Möjlighet finns att delta via länk.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan för journalister senast fredag 11 augusti klockan 09:15 via e-post till Hanna Kalla, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt i vilken funktion du deltar (reporter eller fotograf). Skicka också med kopia på presslegitimation. Inpassering sker från klockan 10:00 via Rödbodgatan 6, deltagande i mån av plats. Ta med legitimation. Under pressbriefingen kommer journalister som deltar på plats att först få ställa frågor och genomföra enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Mötet med SKR är en del i regeringens proaktiva dialog med olika parter kring de förhöjda säkerhetsrisker alla nivåer måste hantera, och vars yttersta syfte är att garantera samhället och medborgarnas säkerhet. 

Vid pressbriefingen deltar även landshövding Per Bill, ordförande för landshövdingarna.

Presskontakt

Hanna Kalla
Presskommunikatör, Finansdepartementet
e-post till Hanna Kalla
Michaela Binning
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.