Pressmeddelande från Socialdepartementet

Pressträff med socialminister Jakob Forssmed efter möte med trossamfund

Publicerad

I dag, torsdag den 3 augusti, håller socialminister Jakob Forssmed en pressträff med anledning av det då nyligen genomförda mötet med representanter för Sveriges trossamfund.

Tid:
Plats: På plats eller digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång Rödbodgatan 6, Stockholm, eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast 3 augusti kl. 15:30 via e-post till Elina Helte, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion och om du är reporter eller fotograf. Skicka också med kopia på presslegitimation. Inpassering från kl. 16.30. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer journalister som deltar på plats att först få ställa frågor och genomföra enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Socialminister Jakob Forssmed och utrikesminister Tobias Billström träffar i dag torsdag den 3 augusti representanter för Sveriges trossamfund i ett möte på Utrikesdepartementet. Mötet med trossamfunden hålls i ljuset av den senaste tidens händelser.

Efter mötet, klockan 17.00, bjuder socialministern in till en pressträff tillsammans med Isak Reichel, direktör och chef för Myndigheten för stöd till trossamfund, SST, för att berätta om mötet, den kontinuerliga dialogen med trossamfunden och om myndighetens arbete.

Presskontakt

Elina Helte
Presskommunikatör
Mobil 076-1341387
e-post till Elina Helte
Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.