Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern besöker kulturverksamheter i Dalarna

Publicerad

Onsdag 6 september reser kulturminister Parisa Liljestrand till Dalarna för att besöka Världsarvet Falun, Ornässtugan, Zornsamlingarna och Dalhalla.

Kulturministerns besök handlar bland annat om att belysa vikten av att jobba strategiskt och aktivt med beredskapsfrågor som ett led i att säkra kulturarvet för framtiden samt uppmärksamma entreprenörskap inom kultursektorn. 

– Alla fyra platser vittnar om Sveriges rika kultur- och kulturarvsutbud i både offentlig och privat regi, som alla bidrar till den regionala besöksnäringen. Jag ser mycket fram emot besöken och att få bättre inblick i verksamheternas arbete, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Under besöket kommer kulturministern träffa bland andra landshövding Helena Höij, museichef Åsa Ehlis (Ornässtugan), museidirektör Johan Cederlund (Zornsamlingarna) och ordförande Conny Gesar (Dalhalla). 

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1127819
e-post till Sara E. Persson