Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Paulina Brandberg besöker Polen

Publicerad

Lördagen den 2 september besöker jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg Katowice i Polen för att delta i Katowices Prideparad och hålla ett anförande. Hon kommer även att träffa företrädare för lokala civilsamhällesorganisationer.

Utöver att delta i Prideparaden kommer statsrådet Brandberg att träffa polska civilsamhällesorganisationer med fokus på mänskliga rättigheter för hbtqi-personer. 

- För mig är det viktigt att vara en stark röst för hbtqi-personers mänskliga rättigheter inte bara i Sverige, utan även i Europa och resten av världen. Jag åker till Polen för att stå upp för allas självklara rätt att vara den man är och älska den man vill. Jag vill bidra till ett stärkt samarbete över landgränser för att säkerställa hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter runt om i världen, säger Paulina Brandberg.

Presskontakt

Anton Johansson
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-135 53 41
e-post till Anton Johansson