Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny generaldirektör för MYH

Publicerad

Regeringen har beslutat att anställa Magnus Wallerå som generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). Han påbörjar sin anställning den 1 november 2023.

– Jag är mycket glad att Magnus Wallerå blir generaldirektör för MYH. Han har en bred erfarenhet av arbete med näringslivs- och utbildningsfrågor, politisk erfarenhet och chefserfarenhet och är därmed väl lämpad att ta myndighetens viktiga arbete in i framtiden. Jag ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger utbildningsminister Mats Persson.

Magnus Wallerå har under det senaste året varit senior rådgivare vid Centerpartiet. Innan dess var han chef för Svenskt Näringslivs avdelning kompetensförsörjning. Tidigare har han bland annat varit statssekreterare och chef vid Centerpartiets samordningskansli i Statsrådsberedningen. Magnus Wallerå har en lärarexamen.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund