Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson och Carl-Oskar Bohlin deltar vid NATO Industry Forum

Publicerad

25 oktober deltar försvarsminister Pål Jonson och minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin på NATO Industry Forum i Stockholm. Nato är arrangör och Sverige står värd för konferensen. Deltar gör även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Temat för årets konferens är ”Addressing the New Strategic Reality Together”. Programmet och diskussionerna kommer bland annat att beröra lärdomar från kriget i Ukraina, behov av innovation och krav på framtidens försvarsförmågor. Försvarsminister Pål Jonson kommer att tala på konferensen.

– Industrins roll i det nya säkerhetsläget har ökat i betydelse. Vi behöver kapacitet att producera materiel men också innovationer och nytänkande. Företagen är betydelsefulla för Sveriges försvarsförmåga och en viktig del av vårt bidrag i Nato, säger försvarsminister Pål Jonson.

NATO Industry Forum är ett återkommande evenemang och syftar till att vara en plattform för strategisk dialog mellan Nato och försvarsindustrin. Konferensen riktar sig främst till höga representanter från Nato, försvarsindustrin och Natos allierade.

– Jag är glad att Sverige är värd för Natos industriforum och välkomnar generalsekreteraren och övriga deltagare till Sverige, säger minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Benjamin Onne
Pressekreterare hos minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-102 35 41
e-post till Benjamin Onne