Pressmeddelande från Socialdepartementet

Pressträff med Jakob Forssmed om utredning av ungas insatser i civilsamhället

Publicerad

Tisdag den 10 oktober bjuder socialminister Jakob Forssmed in till en pressträff för att presentera en ny utredning om ungas insatser i civilsamhället samt för att presentera den särskilda utredaren.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum, Rosenbad. Ingång Drottninggatan 1 eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan via e-post till Natalia Santos, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation.

Inpassering från kl. 12:30. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Regeringens pressrum att vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Det ideella arbetet har länge varit en bärande del inom det svenska civila samhället och berör på olika sätt stora delar av befolkningen. Detta engagemang har stor betydelse för människors hälsa, utveckling och behov av gemenskap. Syftet med utredningen är att föreslå hur en ordning för ett offentligt erkännande av ungas insatser i civilsamhället kan utformas, för att på så sätt skapa förstärkta incitament för unga att engagera sig.

Presskontakt

Natalia Santos
Presskommunikatör
Telefon 08-405 92 02
Mobil 076-1291249
e-post till Natalia Santos
Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.