Utredare John Hassler presenterar sin rapport om hur Sveriges klimatpolitik bör utvecklas baserat på EU:s nya klimatlagstiftning Fit for 55

Publicerad

Imorgon onsdag den 18 oktober tar klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari emot utredare John Hasslers rapport om hur Sveriges klimatpolitik bör utvecklas utifrån de förändringar som har beslutats eller kan förväntas inom EU:s nya klimatlagstiftning Fit for 55.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum, Rosenbad. Ingång Drottninggatan 1 (eller digitalt via Zoom).

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan via e-post till Ida Walderlo, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Anmälan sker senast tisdag den 17 oktober kl 16.00.

Inpassering från kl. 13:30. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats att vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Utredningen som presenteras utgår från hur Sverige på ett kostnads- och samhällsekonomiskt effektivt sätt kan nå sina klimatåtaganden inom EU, de nationella etappmålen och nettonollutsläpp 2045 samt bidra till Parisavtalets genomförande globalt. Detta samtidigt som svensk konkurrenskraft, tillväxt och sysselsättning ska stärkas.  

Presskontakt

Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-250 59 40
e-post till Niki Westerberg
Ida Walderlo
Kommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-108 46 22
e-post till Ida Walderlo