Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Möjlighet för media att närvara vid möte i Pentagon mellan Pål Jonson och Lloyd J. Austin III samt vid signering av DCA

Publicerad

Den 5 december träffar försvarsminister Pål Jonson den amerikanska försvarsministern Lloyd J. Austin III i Pentagon, Washington D.C.

Försvarsminister Pål Jonson är på besök i USA för att bland annat stärka det bilaterala samarbetet mellan Sverige och USA. Ett stort steg i det arbetet tas på tisdag 5 december då de bägge länderna undertecknar ett Defence Cooperation Agreement, DCA. Media kan närvara vid mötets inledning samt den del av mötet då undertecknande av DCA sker. 

Tid: Tisdag 5 december 2023 kl. 17:00 EST, 23:00 svensk tid. 

Plats: Pentagon, Washington D.C.

Obligatorisk föranmälan senast tisdag 5 december kl. 08:00 EST, 14:00 svensk tid via e-post till pressekreterare Johan Hjelmstrand. Ange namn, redaktion, och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). 

Deltagande sker i mån av plats (antalet platser är starkt begränsat). 

Bekräftelse om möjlighet att delta samt närmare information om inpassering och tidpunkt för denna sänds separat efter inkommen anmälan. 

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand