Hoppa till huvudinnehåll

Anna Ledin ny generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Anna Ledin till generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten. Anna Ledins förordnande som generaldirektör och chef för Havs- och vattenmyndigheten gäller från och med den 1 april 2024 till och med den 31 mars 2030.

Ladda ner:

– Sveriges havs- och vattenmiljöer är unika och de ska bevaras och förvaltas för framtida generationer. Jag är glad över att Anna Ledin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten. Hon har en gedigen erfarenhet från både sakområdet och från att leda en stor organisation, säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Anna Ledin har en lång erfarenhet inom offentlig förvaltning där hon nu närmast kommer att lämna sin tjänst som direktör för miljöförvaltningen i Göteborgs stad. Hon har tidigare varit verksam som professor bl.a. vid Institutionen för hållbar utveckling vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och vid Danmarks Tekniska universitet i Köpenhamn. Hon har också varit huvudsekreterare vid Forskningsrådet för miljö-areella näringar och samhällsbyggande på Formas.

Om Havs- och vattenmyndigheten

Havs- och vattenmyndigheten är förvaltningsmyndighet på miljöområdet för frågor om bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag och hav. Myndigheten inledde sin verksamhet den 1 juli 2011 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Presskontakt

Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-250 59 40
e-post till Niki Westerberg
Laddar...