Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialministern tog emot slutbetänkande från vaccinationsprogramutredningen

Publicerad

Idag, fredag den 19 januari, tog socialminister Jakob Forssmed emot slutbetänkandet i utredningen av de nationella vaccinationsprogrammen och det nationella vaccinationsregistret från regeringens särskilde utredare Anders Tegnell.

– Införandet av vaccinationsprogram på befolkningsnivå har varit en av de enskilt viktigaste insatserna inom folkhälsoområdet. Den här utredningens betänkande ger ett viktigt underlag i den fortsatta utvecklingen av vaccinationsområdet och regeringen kommer nu att analysera och ta ställning till förslagen, säger socialminister Jakob Forssmed.

I juli 2022 tillsatte regeringen en utredning vars uppdrag har varit att göra en översyn av och lämna förslag om regleringen av de nationella vaccinationsprogrammen och det nationella vaccinationsregistret. Syftet med utredningen är att säkerställa att de nationella vaccinationsprogrammen och det nationella vaccinationsregistret är ändamålsenliga och effektiva, med beaktande av erfarenheterna från covid-19 pandemin.

Socialminister Jakob Forssmed tog idag emot utredningens slutbetänkande och förslagen från utredningen kommer nu att beredas i Regeringskansliet.

Presskontakt

Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff
Laddar...