Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Svensk-fransk avsiktsförklaring på försvarsområdet undertecknat

Publicerad

Den 31 januari undertecknade försvarsminister Pål Jonson och den franske försvarsministern Sébastien Lecornu en avsiktsförklaring (Declaration of Intent) på försvarsområdet vid ett möte mellan de båda ministrarna som ägde rum i samband med president Emmanuel Macrons statsbesök i Sverige.

Försvarsminister Pål Jonson och den franske försvarsministern Sébastien Lecornu sitter brevid varandra och ska precis signera en överenskommelse.
Försvarsminister Pål Jonson och den franske försvarsministern Sébastien Lecornu Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Sverige och Frankrike har sedan länge haft goda bilaterala relationer på försvarsområdet och under senaste åren har samarbetet fördjupats alltmer. Båda länderna verkar för främjande av konkurrenskraft, effektivitet och innovationskapacitet i syfte att stärka försvarsindustrin.

I ett steg att ytterligare stärka samarbetet mellan länderna har Sverige och Frankrike genom försvarsminister Pål Jonson och försvarsminister Sébastien Lecornu undertecknat en avsiktsförklaring i anslutning till det franska statsbesöket i Stockholm.

Avsiktsförklaringen handlar om att länderna gemensamt ska se över potentiella framtida samarbetsmöjligheter inom områdena luftövervakning och luftförsvar.

Försvarsminister Pål Jonson och minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin hade efter undertecknandet också ett bilateralt möte med Sébastien Lecornu.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Benjamin Onne
Pressekreterare hos minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-102 35 41
e-post till Benjamin Onne
Laddar...