Hoppa till huvudinnehåll

Sverige och Frankrike ska fördjupa samarbete om skogspolitik

Publicerad

Sverige och Frankrike ska utveckla ett ambitiöst och fördjupat samarbete om skogspolitik som syftar till att främja hållbart skogsbruk, användning av träbaserade produkter och konkurrenskraftiga skogsindustrier.

Sverige och Frankrike ska uppmuntra bilateralt tekniskt utbyte på områden som byggande med trä, bioenergiprodukter och andra träbaserade produkter, skogsskador, klimatanpassning och skogsbruk samt underlätta utbyte av sakkunskap mellan forskningsorganisationer och mellan aktörer som svenska och franska skogsägarföreningar.

– Detta är en fortsättning på den avsiktsförklaring som Sverige och Frankrike tecknade i oktober förra året. Ett samarbete med Frankrike i skogsbruksfrågor är ett viktigt steg för att inom Europa främja ett ramverk med regler och näringslivsvillkor som är gynnsamma för en konkurrenskraftig skogsnäring, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

På EU-nivå ska Sverige och Frankrike främja goda ramvillkor och EU-politik som gynnar innovation, produktion, användning av och handel med trävaror och skogsbaserade produkter, konkurrenskraftiga skogsindustrier och organiserade värdekedjor samt hållbart och multifunktionellt skogsbruk.  

Under Frankrikes statsbesök i Sverige undertecknade statsminister Ulf Kristersson och president Emmanuel Macron ett förnyat strategiskt innovationspartnerskap som bland annat breddas till att även omfatta samarbete om skogspolitik.

Sveriges internationella överenskommelser: Förnyat strategiskt innovationspartnerskap mellan Sverige och Frankrike för hållbara, digitala och motståndskraftiga samhällen

Presssmeddelande: Sverige fördjupar skogssamarbetet med Frankrike

 

Presskontakt

Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
e-post till Mattias Svensson
Laddar...