Hoppa till huvudinnehåll

Statsministern och justitieministern besöker Warszawa

Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson och justitieminister Gunnar Strömmer besöker på måndag den 19 februari Polens huvudstad Warszawa. Under besöket kommer de träffa sina polska motsvarigheter för att diskutera det breda bilaterala samarbetet, strategiska EU-frågor som stödet till Ukraina, gränsöverskridande brottslighet och andra aktuella säkerhetspolitiska frågor.

Besöket inleds med att statsministern träffar Polens premiärminister Donald Tusk. I anslutning till mötet håller ledarna en gemensam pressträff med start kl. 12.00. Pressträffen går att följa på det polska statsministerkansliets Facebooksida (länk under genvägar).

Statsministern träffar även Polens president Andrzej Duda samt svenska företag och Polens särskilda representant för Ukrainas återuppbyggnad för att diskutera investeringar i Ukraina.  

Justitieminister Gunnar Strömmer träffar Polens justitieminister Adam Bodnar och inrikesminister Marcin Kierwiński.

Under eftermiddagen besöker statsministern och justitieministern EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex, som har sitt huvudkontor i Warszawa. Myndigheten kommer bland annat berätta om sitt arbete mot den gränsöverskridande brottsligheten. Media har möjlighet att närvara kl. 15.00.

Ackreditering för media

Särskild ackreditering krävs för journalister som vill bevaka besöket på plats. Anmälan görs via e-post till Jonathan Svensson (se presskontakt) senast fredagen den 16 februari kl. 17.00. Ange namn, personnummer, telefonnummer, redaktionens namn, funktion (reporter eller fotograf) samt pass- eller ID-nummer.

Presskontakt

Jonathan Svensson
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
e-post till Jonathan Svensson
Susan Vo Bergqvist
Biträdande presschef hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 95 62
e-post till Susan Vo Bergqvist
Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide
Laddar...