Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från

Sverige bidrar med medel till Världsantidopningsbyrån, WADA

Publicerad

Regeringen ger Världsantidopningsbyrån, WADA, bidrag till finansieringen av dess internationella verksamhet mot dopning inom idrotten.

– Dopning är ett samhällsproblem med allvarliga konsekvenser för såväl brukare, anhöriga som för idrotten. Världsantidopningsbyrån spelar en viktig roll i det internationella arbetet för en dopningsfri idrott, säger socialminister Jakob Forssmed.

Världsantidopningsbyrån är bildat på initiativ av den Internationella olympiska kommittén och är företrädare för mellanstatliga organisationer och regeringar i hela världen. Organisationens uppdrag är utveckla och harmonisera internationella regler som ska motverka dopning inom idrotten. För att finansiera byråns verksamhet 2024 har en fördelning av Europas regeringars bidrag till verksamheten förhandlats fram inom Europarådet.

Regeringen har givit Kammarkollegiet i uppdrag att betala ut Sveriges andel om 267 103 US-dollar, motsvarande knappt 2,8 miljoner kronor, för 2024.

Presskontakt

Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Laddar...