Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten

Publicerad

Regeringen har i dag utsett Anja Clausin till ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten.

Anja Clausin är sedan 2019 affärsdirektör på Försvarets materielverk. Hon har tidigare arbetat som chef på bland annat Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Apoteket AB. Anja Clausin har en magisterexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet. Hon tillträder sin tjänst som generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten den 1 juni 2024.

– Anja Clausin har gedigen erfarenhet av upphandling i såväl offentlig som privat sektor. Tillsammans med hennes fleråriga erfarenhet som chef i statsförvaltningen har hon goda förutsättningar att leda och utveckla myndigheten. Det är ett glädjande besked att Anja Clausin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, säger civilminister Erik Slottner.

Regeringen har samtidigt förlängt anställningen för myndighetens nuvarande generaldirektör, Inger Ek, till och med den 31 maj 2024.

Om Upphandlingsmyndigheten

Myndigheten har det samlade ansvaret för att utveckla, förvalta och stödja den upphandling som genomförs av upphandlande myndigheter och enheter. Myndigheten verkar för en rättssäker, effektiv och socialt och miljömässigt hållbar upphandling till nytta för medborgarna och näringslivets utveckling samt främja innovativa lösningar inom upphandling. Upphandlingsmyndigheten är även statistikmyndighet på upphandlingsområdet samt ger vägledning i statsstödsfrågor till kommuner och regioner.

Presskontakt

Erika Svanström
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-648 65 48
e-post till Erika Svanström
Laddar...