Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard besöker Storbritannien

Publicerad

Den 24–25 april reser migrationsminister Maria Malmer Stenergard till Storbritannien för besök i Dover och London. Under resan kommer statsrådet bland annat besöka gränspolisen i Dover och Manston samt träffa den brittiska ministern med ansvar för illegal migration Michael Tomlinson för bilaterala överläggningar om migration och återvändande. Statsrådet kommer även att träffa tidigare premiärminister Theresa May för att diskutera olika sätt att bekämpa människosmuggling och människohandel.

I London kommer migrationsministern att träffa den brittiska ministern med ansvar för illegal migration, Michael Tomlinson, för bilaterala överläggningar om bland annat arbetet kring irreguljär migration och återvändande. 

– Jag tror det finns goda möjligheter för våra länder att fördjupa samarbetet inom migrationsområdet, i enlighet med det strategiska partnerskap som Sverige och Storbritannien ingick i oktober förra året, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard.

Migrationsministern kommer också att träffa den tidigare premiärministern Theresa May i egenskap av hennes roll som ordförande för Global Commission on Modern Slavery and Human Trafficking. 

– Att bekämpa olika former av exploatering är någonting som jag och regeringen ser som särskilt prioriterat för att värna ett öppet och fritt samhälle. Jag vill höra mer om vilka åtgärder som vi nationellt, regionalt och internationellt kan vidta för att bekämpa dessa avskyvärda brott, säger Maria Malmer Stenergard.

Migrationsministern kommer också att besöka gränspolisen i Dover och Manston för att på plats följa och få en inblick i den brittiska gränspolisens operativa arbete för att hantera irreguljär migration över den Engelska kanalen.

Presskontakt

Erik Engstrand
Pressekreterare hos migrationsminister Maria Malmer Stenergard
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...