Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard deltar i ministerkonferens om EU:s migrations- och asylpakt

Publicerad

Den 29–30 april deltar migrationsminister Maria Malmer Stenergard i en ministerkonferens i Belgien om EU:s migrations- och asylpakt. Fokus under konferensen är genomförandet av pakten.

Den 10 april i år röstade Europaparlamentet igenom migrations- och asylpakten och formellt antagande kommer ske i maj. Pakten innebär bland annat stärkt gränskontroll, snabbare asylprocesser och ett effektivare återvändande. 

Ministerkonferensen i Belgien kommer att fokusera på genomförandet av migrations- och asylpakten. Ministrarna kommer att diskutera hur man med gemensamt samarbete ska genomföra och effektivt operationalisera pakten. 

– Att vi nådde en uppgörelse mellan EU-länderna i migrations- och asylpakten var en enorm framgång, men en av de viktigaste delarna återstår – att genomföra det vi kommit överens om, så att pakten får avsedd effekt. Nu ska vi se till att migrations- och asylpakten kommer på plats för att säkerställa en hållbar migration med bättre kontroll vid EU:s yttre gräns, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard. 

För intervjuförfrågningar och mer information, kontakta pressekreterare.

Presskontakt

Erik Engstrand
Pressekreterare hos migrationsminister Maria Malmer Stenergard
Telefon (växel) 08-405 10 00

Sverige i EU

Här hittar du aktuell information om regeringens arbete och politik i EU. Exempelvis vad som diskuteras på möten i Europeiska rådet och ministerrådet samt vilken ståndpunkt Sverige har. Du kan också söka efter information i särskilda sakfrågor och ta fram olika dokument.

Laddar...