Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall besöker Polisen Södermalm

Publicerad

Idag, måndag 22 april, besöker socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall Polisen Södermalm. På agendan står samtal med medarbetare från polis och socialtjänst om deras gemensamma arbete mot relationsvåld.

Syftet med besöket är att höra mer om hur samverkan mellan Polisen och socialtjänsten ser ut och hur de tillsammans arbetar uppsökande. Detta för att riktat informera om och motivera till stödinsatser till våldsutsatta och våldsutövare. 

I början av april hade justitieminister Gunnar Strömmer, jämställdhetsminister Paulina Brandberg och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall ett rundabordssamtal med myndigheter, Sveriges Kommuner och Regioner, civilsamhällesorganisationer och forskare om mäns våld mot kvinnor. I samband med mötet presenterades att regeringen återkommande kommer att kalla till möten för att diskutera åtgärder. Det kommer även göras en översyn av behovet av skärpt styrning och uppföljning av myndigheternas arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal
Laddar...