Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Anita Linder förordnas som vice ordförande i Försäkringskassan

Publicerad

Regeringen har beslutat att förordna den före detta lagmannen Anita Linder som vice ordförande i Försäkringskassan. Förordnandet gäller från och med den 16 maj 2024 till och med den 31 december 2026.

Anita Linder har tidigare varit lagman vid kammarrätten i Stockholm och har även en bakgrund som bland annat kansliråd vid Utrikesdepartementet och som rättssakkunnig vid Socialdepartementet. För närvarande är Anita Linder särskild utredare i Utredningen om stärkt återvändandeverksamhet.

– Jag är glad att Anita Linder tackat ja till att bli vice ordförande i Försäkringskassan. Hennes juridiska expertkompetens och långa erfarenhet inom myndighetssektorn kommer vara en stor tillgång i Försäkringskassans fortsatta arbete, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Presskontakt

Sebastian Tham
Pressekreterare hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-134 67 22
e-post till Sebastian Tham
Laddar...