Hoppa till huvudinnehåll

Anna Jardfelt ny generaldirektör för Patent- och registreringsverket

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att anställa Anna Jardfelt som generaldirektör för Patent- och registreringsverket (PRV). Anna Jardfelt tillträder sin tjänst den 15 augusti 2024.

– Jag är mycket glad över att Anna Jardfelt har tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Patent- och registreringsverket. Anna har en lång och gedigen erfarenhet från olika chefspositioner inom statsförvaltningen och internationellt arbete och jag ser fram emot ett gott samarbete framöver, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

Ambassadör Anna Jardfelt är i dag chef för Sveriges ständiga representation vid de internationella organisationerna i Genève. Hon har tidigare varit chef för Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Hon har även varit ambassadör vid Sveriges ambassad i Nairobi, Sveriges representant i EU:s Kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik (KUSP) samt chef för enheten för utrikes- och säkerhetspolitik vid EU-representationen i Bryssel.

Presskontakt

Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 18 28
e-post till Andia Gemsjö
Laddar...