Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell reser till Georgien

Publicerad

Den 7 maj besöker bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell Georgiens huvudstad Tbilisi tillsammans med statssekreterare Diana Janse. På plats träffar statsrådet officiella företrädare, civilsamhälle och representanter från oppositionen.

– Regeringen följer den oroande utvecklingen i Georgien noggrant. Sverige är den tredje största bilaterala givaren till Georgien och vårt reformsamarbete sträcker sig flera decennier tillbaka. Georgiens starka och oberoende civilsamhälle har en vital roll för landets fortsatta väg mot EU, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Under besöket kommer statsrådet Johan Forssell att träffa bland andra Georgiens president Salomé Zurabisjvili, premiärminister Irakli Kobachidze, utrikesminister Ilia Dartjiasjvili, flera företrädare från civilsamhället samt representanter från landets politiska opposition.

Presskontakt

Victoria Holmqvist
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 29 39
e-post till Victoria Holmqvist

Om Sveriges stöd till Georgien

Sveriges totala stöd till Georgien under de senaste decennierna uppgår till 3 miljarder kronor. För 2024 förväntas reformsamarbetet med Georgien uppgå till mer än 200 miljoner kronor, vilket gör Sverige till den tredje största bilaterala givaren. En betydande del av det svenska biståndet går till civilsamhällesorganisationer.

Laddar...