Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny rektor vid Malmö universitet

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att anställa Mia Rönnmar som rektor vid Malmö universitet. Hon tillträder den 1 augusti 2024.

– Jag vill önska Mia Rönnmar lycka till i arbetet som rektor vid Malmö universitet. Med sin långa och gedigna erfarenhet från universitetsvärlden är hon väl lämpad för detta uppdrag, säger utbildningsminister Mats Persson.

Mia Rönnmar är professor i civilrätt och verksam som forskare och lärare vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet, där hon även var dekan 2015–2020. Tidigare har hon bland annat varit gästforskare vid London School of Economics, European University Institute och Sydney Law School.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund
Laddar...