Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson till Asien och Oceanien

Publicerad

Försvarsminister Pål Jonson reser till Singapore, Australien och Filippinerna den första veckan i juni. Han kommer bland annat att delta i den internationella försvarskonferensen Shangri-La Dialogue och ha ett flertal bilaterala möten.

Resan inleds den 31 maj–2 juni i Singapore med deltagande i Shangri-La Dialogue, bland annat i en panel om internationella insatser och säkerhet i det indopacifiska och euroatlantiska området. Shangri-La Dialogue är ett återkommande event som arrangeras av International Institute for Strategic Studies (IISS).

Därefter reser Pål Jonson till Canberra i Australien den 3–4 juni, för bilaterala möten med australiensiska regeringsföreträdare och ett anförande på försvarskonferensen Joining Forces, som arrangeras av Australian Strategic Policy Institute (ASPI).

Den 5 juni går resan vidare till Manila i Filippinerna. Där kommer Pål Jonson bland annat att möta den filippinska försvarsministern Gilberto Teodoro Jr. och delta i nationaldagsfirande på svenska ambassaden i Filippinerna. 

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Laddar...