Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Paulina Brandberg besöker Växjö

Publicerad

Onsdagen den 8 maj besöker jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg Växjö för att träffa landshövding Maria Arnholm och diskutera jämställdhetsfrågor. Maria Arnholm var jämställdhetsminister under åren 2013–2014. Paulina Brandberg kommer även att delta i Växjö Pride. Hon kommer bland annat att delta i en utfrågning om regeringens arbete med hbtqi-frågor.

Vid mötet med landshövdingen och länsstyrelsens medarbetare kommer Paulina Brandberg att få information om Kronobergs läns nya jämställdhetsstrategi som innefattar tre prioriterade delar: 1) Jämställdhet och integrering i civil beredskap, 2) Arbete, utveckling och företagande på lika villkor samt 3) Könsrelaterat våld.

Paulina Brandberg kommer också att delta i Växjö Pride och frågas ut om regeringens arbete med hbtqi-frågor. Fokus för utfrågningen är vad som är på gång och vilka som är de viktigaste frågorna att ta tag i just nu.

Program

11.30-12.30 Lunch med landshövding Maria Arnholm

12.30-14.00 Möte med länsstyrelsens medarbetare om nya jämställdhetsstrategin

14.00-14.30  Tid för media
Adress ges vid anmälan.

16.00-16.45 Utfrågas på Växjö Pride
Pride House, Växjö konsthall/Det fria ordets hus

16.45-17.15  Tid för media
Pride House, Växjö konsthall/Det fria ordets hus

Kontakta Johan Lengholm vid intervjuförfrågningar.

Presskontakt

Johan Lengholm
Politiskt sakkunnig hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-4277109
e-post till Johan Lengholm
Laddar...