Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Regeringen utser Eric Leijonram till ny generaldirektör för Integritetsskyddsmyndigheten

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse Eric Leijonram till generaldirektör och chef för Integritetsskyddsmyndigheten. Anställningen gäller från och med den 1 oktober 2024.

Eric Leijonram är för närvarande chefsjurist på Finansinspektionen. Han har en bakgrund från bland annat domstol, Regeringskansliet och Kriminalvården. Utöver detta har Eric Leijonram varit särskild utredare i flera utredningar, senast i Biometriutredningen som lämnade sitt betänkande ”Biometri – för en effektivare brottsbekämpning” till regeringen i juni 2023. 

– Eric Leijonram har en gedigen kunskap och erfarenhet från både rättsväsendet och myndighet om bland annat personuppgiftsfrågor och tillsyn. Han har även arbetat med att göra brottsbekämpningen mer effektiv, samtidigt som den enskildes rätt till integritet värnas. Detta gör honom mycket väl lämpad att ta Integritetsskyddsmyndighetens viktiga arbete in i framtiden, säger justitieminister Gunnar Strömmer.

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Laddar...