Hoppa till huvudinnehåll
Regeringsuppdrag från Utbildningsdepartementet

Uppdrag i fråga om en modell för kvalitetsutvärdering av klinisk forskning finansierad av vissa medel Diarienummer: U2012/6789/F

Publicerad Uppdaterad

Ladda ner:

Regeringen uppdrar åt Vetenskapsrådet att utveckla och föreslå en modell för kvalitetsutvärdering av klinisk forskning som finansieras helt eller delvis via de medel som betalas ut för landstingens medverkan i läkarutbildning och klinisk forskning. Detta uppdrag innebär en vidareutveckling av ett tidigare uppdrag till Vetenskapsrådet, som innebar att i samråd med Statens beredning för medicinsk utvärdering utveckla och föreslå en modell för uppföljning och utvärdering av klinisk forskning som helt eller delvis finansieras enligt ovanstående beskrivning(U2009/2644/F). Uppdraget ges med förbehåll för riksdagens ställningstagande med anledning av propositionen Forskning och innovation (prop. 2012/13:30).

Vetenskapsrådet ska redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet) senast den 15 juni 2013 och ska löpande informera Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet) om arbetet med uppdraget.

Laddar...