Angola

Relationerna mellan Sverige och Angola är goda. Sverige var ett av de första länderna som erkände Angola 1975 och diplomatiska relationer upprättades redan i februari 1976.

Sverige stödde landets befrielsekamp, och under det angolanska inbördeskriget 1975-2002 var Sverige en av de största biståndsgivarna. Med anledning av den mycket snabba ekonomiska utvecklingen i Angola avvecklades det svenska biståndet under 2000-talet. Angola var en av Sveriges viktigaste exportmarknader i Afrika i slutet av 1980-talet, men under kriget minskade den svenska exporten gradvis. Efter krigsslutet har den svenska exporten till landet åter börjat ta fart och handelsrelationerna har intensifierats. Sverige har en ambassad, vars kansli är samlokaliserad med Norges. Ambassadens uppgift är bland annat att stärka relationerna mellan Sveriges och Angolas regeringar och mellan invånare, organisationer och företag i de båda länderna. Ambassaden är främst inriktad på att främja Sverige och handelsfrämjande verksamhet. Den svenska representationen består av en ambassadör samt en utsänd handläggare från UD.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 25 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida