Burkina Faso

Sverige har sedan år 2001 ett omfattande utvecklingssamarbete med Burkina Faso. Sverige stödjer landets egen plan för fattigdomsbekämpning. Fokus för det svenska stödet ligger på demokrati, mänskliga rättigheter, grundutbildning, hälsa, miljö och ekonomiska reformer. Det svenska utvecklingsbiståndet uppgick till 105 miljoner kronor under 2016.

Sverige öppnade 2010 ambassad i Burkina Fasos huvudstad, Ouagadougou. Genom beslut att öppna ambassad uppgraderades det sektionskontor för utvecklingssamarbete som då fanns i Ouagadougou. Den svenska ambassadören är sidockrediterad från Mali. Det svenska handelsutbytet med Burkina Faso är blygsamt.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet