Eritrea

Banden mellan Sverige och Eritrea sträcker sig långt tillbaka. De första svenska missionärerna anlände till Eritrea i mitten av 1800-talet. En stor grupp svenskar med eritreansk bakgrund lever idag i Sverige.

Sverige bedriver för närvarande inget bilateralt utvecklingssamarbete med Eritrea. Mot bakgrund av den svåra humanitära situationen i landet ger Sverige humanitärt stöd genom FN och enskilda organisationer. Sverige har bidragit till UNICEF:s arbete mot kvinnlig könsstympning. Sverige bidrar även till EU:s gemensamma utvecklingssamarbete med Eritrea.

Eritrea är representerat i Sverige genom sin ambassad i Stockholm. Sverige är representerat i Eritrea av en ambassadör som är baserad i Stockholm.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 19 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida