Kongo, demokratiska republiken

Sverige har en historisk koppling till DR Kongo inte minst genom de svenska missionärer som kom till landet redan i slutet av 1800-talet. Sambandet förstärktes genom FN:s tidigare generalsekreterare Dag Hammarskjölds insatser och med närvaro av svenska FN-trupper i DR Kongo på 1960-talet. Sverige har därefter deltagit i FN:s samtliga fredsfrämjande insatser i DR Kongo. Sverige deltar också i EU:s civila insatser till stöd för reform och uppbyggnad av den kongolesiska polisen och säkerhetssektorn.

Handelsutbytet mellan Sverige och DR Kongo är ytterst begränsat och minskade 2013 jämfört med de två föregående åren. År 2013 uppgick exporten till 94 miljoner kronor.

Det svenska utvecklingssamarbetet med DR Kongo är inriktat på att bidra till ökad fred, försoning och demokratisk samhällsstyrning. Det svenska stödet fokuseras också på att förebygga, bekämpa och hantera konsekvenserna av det omfattande sexuella våldet samt förbättrad hälsa för fattiga människor, med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa. Sverige är även en betydande givare till humanitära insatser i landet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 43 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida