Nigeria

Sverige har ambassad i Abuja och Nigeria har ambassad i Stockholm.

Nigeria är Afrikas folkrikaste land, kontinentens största ekonomi och sedan 1999 en demokrati. Med en förutspådd dubblering av befolkningen till drygt 400 miljoner år 2050, en medianålder om 18 år och en urbaniseringsgrad om 56 procent kommer landet att fortsätta att vara en av de största och snabbast växande ekonomierna i Afrika under överskådlig framtid.

Nigerias ekonomi är fortfarande starkt beroende av oljeexporten men har också blivit Västafrikas ”teknologi-hubb” med en stadig framväxt av teknikföretag, särskilt inom ICT-sektorn. Nigeria är idag en viktig afrikansk handelspartner till Sverige och en prioriterad marknad för svenska företag med stor potential. Sektorer av särskilt intresse är företrädesvis telekom, energi, ICT, miljöteknik, stadsplanering och infrastruktur. Svenska företag med verksamhet i eller mot Nigeria inkluderar större och internationella företag, bl.a. Ericsson, Tetra Pak, ABB, Atlas Copco och Sandvik. På senare år har flertalet små och medelstora företag med svensk anknytning också etablerat sig i landet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 15 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida
 • Nigeria - avrådan

  Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till nordöstra Nigeria. Avrådan omfattar delstaterna Adamawa, Borno, Yobe, Gombe, samt kust- och flodnära områden i de i Nigerdeltat belägna delstaterna Bayelsa, Delta, Akwa Ibom, Cross River och Rivers, inklusive Port Harcourt. Avrådan omfattar även alla resor inom 20 km från landgränsen mot Niger i delstaten Zamfara i nordvästra Nigeria. Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke-nödvändiga resor till delstaterna Niger, Imo, Taraba, Plateau, Bauchi, Zamfara, Jigawa, Katsina, Kaduna, Kano, Abia, Kogi samt 20 km från landgränsen mot Niger i delstaterna Sokoto och Kebbi. Utrikesdepartementet avråder även från icke-nödvändiga resor till övriga delar av delstaterna Delta, Bayelsa och Rivers.

  Nigeria - avrådan
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 9

  Under den gångna veckan: Syrien uppföljning resolution 2401, Jemen resolution om förlängd sanktionsregim, Burundi, Nordkorea, Sydsudan/UNMISS, Guinea-Bissau resolution om förlängt mandat för UNIOGBIS, pressuttalanden om Centralafrikanska republiken samt fördömande av terroristattacker i Mali, Nigeria samt Burkina Faso, antagande av arbetsprogram för mars med Nederländerna som ordförande i säkerhetsrådet.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 9
 • Nya ambassadörer till Sverige

  Fyra ambassadörer överlämnade torsdagen 7 december 2017 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

  Nya ambassadörer till Sverige
 • Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 46

  Denna vecka i rådet: Syrien/JIM (undersökningsmekanismen avseende användningen av kemvapen); ICJ (internationella domstolen) val av domare; Venezuela Arria-möte; Somalia/Eritrea sanktioner; Kosovo/UNMIK; Abyei/UNISFA mandatförlängning; Centralafrikanska republiken/MINUSCA mandatförlängning; Darfur/UNAMID; Libyen; ministermöte om säkerhetsutmaningar i Medelhavet; arbetsgruppen om barn och väpnad konflikt.

  Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 46
 • Utrikesminister Margot Wallström besöker Nigeria

  Utrikesminister Margot Wallström besöker Nigeria den 8-10 juni för att delta i det nordisk-afrikanska utrikesministermötet

  Utrikesminister Margot Wallström besöker Nigeria
 • Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Nigeria

  Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Nigeria samt en länk till rapporten i sin helhet.

  Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Nigeria
 • Ann Linde leder företagsdelegation till Nigeria

  EU- och handelsminister Ann Linde besöker Nigeria den 24-27 oktober för att stärka handelsrelationer och förbättra affärsmöjligheter för svenska företag i västra Afrika. Ann Linde kommer att träffa ansvariga ministrar och föra politiska samtal om globala utmaningar av gemensamt intresse.

  Ann Linde leder företagsdelegation till Nigeria
 • Situationen i Syrien huvudämnet på utrikesministermöte

  Margot Wallström

  Den humanitära och politiska situationen i Syrien dominerade EU:s utrikesministermöte i Luxemburg 17 oktober. FN-sändebudet för Syrien, Staffan de Mistura, deltog under delar av syriendiskussionen. Övriga frågor på dagordningen var bland annat migration och EU:s globala strategi.

  Situationen i Syrien huvudämnet på utrikesministermöte
 • Ny ambassadör i Nigeria

  Regeringen har utsett ambassadören Inger Ultvedt till ambassadör i Abuja.

  Ny ambassadör i Nigeria