Antigua och Barbuda

Landet hör till de mer välmående i Karibien med en relativt hög inkomst per capita och en ekonomi baserad främst på turism och finansiella tjänster. Sveriges förbindelser med Antigua och Barbuda är goda. Sverige har ett honorärkonsulat i huvudstaden St. Johns, medan Sveriges ambassadör till Antigua och Barbuda är placerad i Stockholm. Antigua och Barbuda har även upprättat ett honorärkonsulat i Sverige.

Handelsutbytet är av liten omfattning och den svenska varuexporten till landet uppgår till ungefär 30 miljoner SEK per år, medan den svenska importen från Antigua och Barbuda är i det närmaste obefintlig. Däremot uppskattar turistmyndigheten i landet den svenska turismen till i genomsnitt ca 500 personer per år. Antalet fast bosatta svenskar på de två öarna uppskattas till ett tiotal personer. Antigua och Barbudas regering är främst intresserad av samarbete med Sverige på energi- och IT-områdena men hoppas även att en mer aktiv marknadsföring skall öka den svenska turismen till landet.

Antigua och Barbuda har anslutit sig till det ekonomiska partnerskapsavtalet mellan CARIFORUM (The Caribbean Forum) och EU, som nu är under implementering. Landet ingår som medlem i OECS, som upprättade en ekonomisk union mellan de östkaribiska medlemsländerna 2009 och en politisk union 2011. Antigua och Barbuda är en aktiv medlem av den ekonomiska samarbetsorganisationen CARICOM (The Caribbean Community).

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida