Kanada

Sverige och Kanada har mycket goda relationer. Samsynen är ofta stor i den kanadensiska och svenska utrikespolitiken. Kanada är medlem i många framträdande internationella organ såsom FN, G7-gruppen, försvarsalliansen NATO och den regionala organisationen OAS.

Sverige är representerat i Kanada genom ambassaden i Ottawa. Dessutom finns så kallade honorärkonsuler på ett tiotal orter. Business Sweden har ett handelskontor i Toronto och där finns även en svenskkanadensisk handelskammare.

Det finns över 100 stycken svenska företag representerade i Kanada. Sveriges totala export till Kanada uppgick till 776 miljoner kronor år 2014 medan importen nådde 2871 miljoner kronor samma år. De största produktkategorierna som exporteras från Sverige till Kanada är läkemedel, mineraloljeprodukter, telekomutrustning, bilar, maskiner och apparater samt järn och stål. Importen består av bland annat maskiner och apparater, flygplan, mät- och kontrollinstrument samt koppar.

Sedan några år finns en bilateral överenskommelse mellan Sverige och Kanada (Canada-Sweden Youth Exchange Program), som gör det möjligt för ungdomar från de båda länderna att få arbets- och uppehållstillstånd för upp till ett år enligt ett förenklat förfarande.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 54 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida