Bangladesh

Sverige var ett av de första länderna att erkänna det nybildade Bangladesh 1971. Relationerna mellan Sverige och Bangladesh består idag främst av ett relativt omfattande utvecklingssamarbete och ett växande handelsutbyte.

Bangladesh har blivit en snabbt växande marknad för svenskt näringsliv. Drygt femtio svenska företag, främst inom konfektion och telekom, är aktiva i Bangladesh. Sveriges export består till största delen av verkstadsprodukter, främst telekomutrustning. Sveriges import består huvudsakligen av kläder och andra textilier.

Svenskt utvecklingssamarbete med Bangladesh inleddes tidigt efter landets självständighet 1971. Det svenska utvecklingssamarbetet är koncentrerat till stora sektorprogram inom hälsa och klimat. En ny resultatstrategi för Bangladesh antogs 2014. En del av utvecklingssamarbetet går även till mänskliga rättigheter och demokratisk samhällsstyrning genom stöd till det bangladeshiska civilsamhället. Den 15-16 juni 2017 besökte Bangladesh premiärminister Sheikh Hasina Sverige och träffade bland annat statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin och handelsminister Ann Linde. Isabella Lövin besökte även landet i november 2014.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök