Japan

2018 är det 150 år sedan Sverige och Japan upprättade diplomatiska förbindelser, och det nyligen upprättade frihandelsavtalet mellan EU och Japan kommer att få stor betydelse för relationerna mellan våra länder. Japan är redan nu Sveriges näst efter Kina viktigaste handelspartner i Asien. 160 svenska företag är på plats, och omkring 1 500 är representerade via agenter eller distributörer.

Handel och ekonomi har under hela den här perioden haft en stor betydelse, men vi samarbetar även inom utrikespolitik, miljöfrågor, vetenskap, forskning och socialpolitik. Vi har ett aktivt kulturutbyte, inte minst inom design, musik, dataspel och bildkonst. Kulturutbytet har starka kopplingar till Sveriges och Japans kreativa näringar.

De goda relationerna mellan Sverige och Japan har manifesterats vid flera statsbesök. Sveriges kung och drottning kommer i slutet av april 2018 att besöka Japan. Det japanska kejsarparet besökte Sverige i maj 2007.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 43 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida