Vietnam

Sverige var det första västland som etablerade diplomatiska relationer med Vietnam i januari 1969. Kärnan i förbindelserna var under lång tid utvecklingssamarbetet, som fasades ut under 2013. Idag ligger fokus i relationen på ömsesidigt utbyte, framförallt inom handelsområdet.

Sverige bedrev utvecklingssamarbete med Vietnam i drygt 40 år. Målen för utvecklingssamarbetet var att uppnå förbättrad demokratisk samhällsstyrning, ökad respekt för mänskliga rättigheter och en miljömässigt hållbar utveckling. Den övergripande handelsutvecklingen mellan Sverige och Vietnam har varit positiv de senaste åren. Investeringar har bl.a. gjorts inom mobiltelefonibranschen samt inom byggnads- och tillverkningsindustrin. Ett ökande intresse för den vietnamesiska marknaden har märkts bland svenska företag de senaste åren och det finns i dagsläget cirka 50 Sverigerelaterade företag i landet.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 34 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida