Italien

Sverige har sedan lång tid tillbaka goda relationer till Italien. Kulturutbytet har en central plats i samarbetet. Svenska Rom-institutet bedriver forskning inom arkeologi och konstvetenskap och i San Remo finns Alfred Nobels villa som nu är museum och på Capri Axel Munthes Villa San Michele. Skandinaviska föreningen i Rom delar ut kulturstipendier.

Idag omfattar det bilaterala samarbetet flera olika samhällsområden, bland annat hälso- och sjukvård, forskning och utveckling samt kreativa näringar. Italien är en viktig handelspartner och många svenska företag är verksamma i landet. Verkstadsprodukter, järn och stål, papper, läkemedel telekomutrustning och livsmedel utgör sektorer där Sverige har särskild möjlighet att få genomslag på den italienska marknaden.

Inom EU samarbetar vi bland annat för att främja handel och investeringar, forskning och utveckling samt för att utveckla den inre marknaden. Vi värnar båda grundläggande fri- och rättigheter samt samarbetar internationellt bland annat inom ramen för fredsfrämjande insatser.

Turister från Italien utgör en av de största turistgrupperna i Sverige. Många svenskar besöker Italien och ca 10 000 svenskar är bosatta i landet. Studenter från Italien utgör den fjärde största gruppen Erasmusstudenter i Sverige.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 25 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida