Kirgizistan

Sverige har idag ett gott men relativt begränsat bilateralt samarbete med Kirgizistan. I dialogen med Kirgizistan ser Sverige främjandet av demokrati, öppenhet och jämställdhet som några av de viktigaste frågorna. I takt med att landets ekonomi växer kommer troligen handel och investeringar också få en viktigare roll i våra relationer.

Samarbetet med Kirgizistan och Sveriges engagemang för landets utveckling återspeglas i hög grad i arbetet inom EU, och via stöd till och insatser inom multilaterala organisationer.

Sveriges ambassadör i Kirgizistan är sidoackrediterad från Sveriges ambassad i Astana, Kazakstan, men ett svenskt honorärkonsulat finns i landets huvudstad Bisjkek sedan 2003. Det senaste officiella besöket från Kirgizistan ägde rum 2002 då dåvarande presidenten Askar Akajev kom till Sverige. Sedan dess har en rad besök mellan Sverige och Kirgizistan genomförts och 2012 besöktes Sverige av en kirgizisk parlamentarisk delegation.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet