Rumänien

Sverige har diplomatiska förbindelser med Rumänien sedan 1916 och har en ambassad i Bukarest. Rumänien har en ambassad i Stockholm.

Rumänien blev medlem i EU 2007 och i Nato 2004.

Flera svenska storföretag finns representerade i Rumänien men relativt få små och medelstora svenska företag har etablerat sig i landet. IKEA byggde sitt första varuhus 2007. H&M och Skanska etablerade sig i Rumänien 2011. Idag finns cirka 750 aktiva företag med svenskt ägande eller svensk förbindelse i Rumänien, bland annat Autolive, Electrolux och Ericsson.

 

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök