Ungern

Sverige har sedan lång tid tillbaka mycket goda relationer med Ungern. Raoul Wallenbergs insatser för att rädda tusentals judar i Budapest under andra världskriget har skapat stor respekt och bidrar till Sverigebilden i landet. En rad evenemang har ägt rum i Budapest för att hedra Wallenbergs minne och för att uppmärksamma 70-årsminnet av förintelsen. Även Sveriges agerande och stödet från det svenska folket under Ungernrevolten 1956 har lagt en god grund för våra bilaterala förbindelser.

De svensk-ungerska förbindelserna präglas av samarbetet inom EU och ett betydande handelsutbyte. Svensk varuexport till Ungern utgörs huvudsakligen av kemiska och medicinska produkter, verkstadsprodukter samt transportmedel. Ett hundratal svenskrelaterade företag är verksamma i landet. Gripensamarbetet har stor betydelse för det svensk-ungerska samarbetet. Därtill arbetar ett 20-tal svenskar på flygbasen Pápa (piloter, logistiker, tekniker m.m.).

Ungefär 40 000 personer av ungersk härkomst bor i Sverige och många är ättlingar till flyktingarna som kom i samband med revolten 1956. Ungefär 500 svenskar studerar i Ungern, företrädesvis medicin och veterinärstudier.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 44 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida