Iran

Sverige och Iran etablerade diplomatiska förbindelser i samband med att ett vänskapstraktat ingicks 1929. Idag finns en svensk ambassad i Teheran och en iransk ambassad i Stockholm.

Iran har historiskt varit en av Sveriges viktigaste utomeuropeiska exportmarknader och flera svenska företag har en lång tradition i landet. Den svenska exporten till Iran består traditionellt av transportmedel (bland annat lastvagnar), maskiner och utrustning för telekommunikation. Dess värde uppgick under 2014 till cirka 2,1 miljarder kronor. Till följd av de internationella sanktionerna mot Iran har den svenska exporten minskat avsevärt från sin höjdpunkt 2011, då exporten uppgick till 6,7 miljarder. Importen från Iran uppgick till cirka 70 miljoner kronor under 2014. Omkring 100 000 personer med iranskt ursprung bor i Sverige.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök