Jemen

Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Sana'a och upprätthåller diplomatiska förbindelser genom ambassaden i Riyadh. Jemens ambassadör i Haag, är sidoackrediterad i Stockholm. Antalet svenskar som är bosatta i Jemen uppgick till ett dussintal innan den pågående krisen förvärrades i mars 2015. Det officiella besöksutbytet med Jemen har på senare år varit ytterst begränsat.

Situationen i Jemen är idag ytterst allvarlig och enligt FN är ungefär 21 miljoner människor, hela 80 procent av den jemenitiska befolkningen, beroende av humanitär hjälp för att klara vardagen. Samtidigt riskerar den eskalerande konflikten att bidra till en närastående svältkatastrof. Sverige bidrar med anledning av denna situation med humanitärt bistånd, som under 2014 uppgick till närmare 150 miljoner kronor. Det svenska utvecklingsbiståndet inom ramen för den regionala MENA-strategin har fortsatt under 2015 med utvecklingsstöd genom Oxfam och UNDP.

Endast några få svenska företag har representation på plats i Jemen, bland annat Volvo och Tetra Pak. Den svenska exporten till Jemen uppgick till 329 miljoner kronor 2014. Direktimporten från Jemen har varit mycket liten och uppgick 2014 till knappt 1,7 miljoner kronor.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök