Kuwait

De diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Kuwait upprättades 1965. År 2001 stängdes den svenska ambassaden i Kuwait City och sedan dess är Sveriges ambassadör i Saudiarabien sidoackrediterad till Kuwait. Kuwait har sedan 1994 en ambassad i Stockholm. En kuwaitisk parlamentarisk delegation besökte Sverige på inbjudan av Riksdagen i oktober 2015 och utrikesminister Margot Wallström samt försvarsminister Peter Hultqvist besökte Kuwait i november 2015.

Drygt 120 svenskar är bosatta i Kuwait. Sveriges export till Kuwait uppgick till ungefär 500 miljoner kronor under 2014 och utgörs idag mestadels av olika verkstadsprodukter. Värdet på importen från Kuwait 2014 uppgick till ungefär 6,5 miljoner kronor.

Flera stora svenska företag som ABB, Ericsson, GAC och Volvo har egen närvaro i Kuwait medan IKEA och H&M är etablerade genom franchise. Kuwaitiska affärsintressen har gjort betydande portföljinvesteringar på Stockholmsbörsen såväl som mindre omfattande investeringar i fastigheter. Q8, som inkorporerat gamla OK, är Kuwaitägt.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet