Kuwait

De diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Kuwait upprättades 1965. År 2001 stängdes den svenska ambassaden i Kuwait City. Sveriges ambassadör i Förenade Arabemiraten är sidoackrediterad till Kuwait. Kuwait har sedan 1994 en ambassad i Stockholm. En kuwaitisk parlamentarisk delegation besökte Sverige på inbjudan av Riksdagen i oktober 2015 och utrikesminister Margot Wallström samt försvarsminister Peter Hultqvist besökte Kuwait i november 2015.

Drygt 120 svenskar är bosatta i Kuwait. Sveriges export till Kuwait uppgick till ungefär 500 miljoner kronor under 2014 och utgörs idag mestadels av olika verkstadsprodukter. Värdet på importen från Kuwait 2014 uppgick till ungefär 6,5 miljoner kronor.

Flera stora svenska företag som ABB, Ericsson, GAC och Volvo har egen närvaro i Kuwait medan IKEA och H&M är etablerade genom franchise. Kuwaitiska affärsintressen har gjort betydande portföljinvesteringar på Stockholmsbörsen såväl som mindre omfattande investeringar i fastigheter. Q8, som inkorporerat gamla OK, är Kuwaitägt.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Kuwait

Prenumerera

Totalt 7 träffar.